Festivalul Cartofului, un eveniment gastronomic a fost organizat sâmbătă, 31 august, cu ocazia Târgului de Toamnă din Târgu Secuiesc în Parcul Molnár Józsiás.
Evenimentul a fost organizat de Asociația K.K.V. , Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Ordinul Cavaleresc la „ Foc Liber” din Transilvania, și cofinanțat de Consiliul Județean Covasna.
La acest concurs tradițional s-au înscris 13 echipe din Târgu Secuiesc, Covasna, Karcag, Mezőkövesd, Budapesta.
Ca în fiecare an toate echipele au fost premiate și în afară de diplome au primit câte o farfurie pictată de mână și câte un cadou.
Premiul I. a fost acordat echipelor „Asociația Femeilor din Târgu Secuiesc”, „Magyar-Kazah Baráti Társaság Karcagról”, „Lányos Asszonyok” din Covasna și „Nexxon Ízvarázs”.
Echipele „Hárokszéki Férfiak Klubja”, „Functional Fitness”, „Pelikánok” și „3,14tyokászok” au primit premiul II., Două echipe „Két-Kup-Ica” și „Komuna” au meritat premiul III.
Au fost și premii speciale, Cupa Chellenge a fost luată de echipa „Háromszéki Borbarátok”, iar cupa „Cea mai creativă mâncare” a fost acordată „Asociației Soare Verde”.
Festivalul a avut succes și în acest an mulțumită echipelor concurente, colaboratorilor – Asociația ASIMCOV, Agrico-M Srl, Nexxon Srl și juriului – Dr.Sikó Barabási Sándor Prim Căpitan al Ordinului Cavaleresc la „ Foc Liber” din Transilvania, Könczei Csaba Prim Trezorier al Ordinului Cavaleresc la „ Foc Liber” din Transilvania, Biszak Enikő locotenent al Ordinului Cavaleresc la „ Foc Liber” din Transilvania éi Barabás Antal membru al Ordinului Cavaleresc la „ Foc Liber” din Transilvania.