Incubatorul de Afaceri

Incubatorul de Afaceri din Tg.Secuiesc a fost înfiinţat din fonduri europene pe platforma unei foste centrale termice.
Construcția a fost preluată de Municipiul Tg.Secuiesc în noiembrie 2013, valoarea investiției a fost de 584.000 de lei din care jumătate a fost investiţie proprie, iar cealaltă parte bani europeni. Primăria a mai contribuit cu 130.000 de lei pentru diferite lucrări sau plăți neeligibile.
Clădirea cu mansardă are 478 de metri pătrați suprafață utila și cuprinde săli de birouri, grupuri sanitare, centrala termică, sala mică cu anexă, sală de conferințe.
Prin amenajarea incubatorului de afaceri Municipiul Tg.Secuiesc a avut ca obiectiv stimularea antreprenoriatului, sprijinirea firmelor nou înființate.
Având în vedere că obiectivele mai sus amintite se regăsec în domeniul de activitate a Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Covasna (ASIMCOV), precum și pentru a asigura o administrare cât mai efcientă a spațiului amenjat prin proiect, Consiliul Local a decis delegarea administrării către ASIMCOV.

Astfel din 27 februarie 2014 Asociația ASIMCOV a administrat incubatorul de afaceri până la data de 20 aprilie 2015, când a cedat această sarcină Asociației K.K.V., prin contractul de cesiune încheiat între Municipiul Tg.Secuiesc, Asociația ASIMCOV și Asociația K.K.V.
Primele 4 firme incubate s-au instalat în martie 2014.
Una din obiectivile principale ale Incubatorului de Afaceri este că societățile rezidente să poată închiria sedii cu prețuri foarte avantajoase, prin achitarea costurilor de întreținere și de energie al clădirii de primăria Municipiului Tg.Secuiesc
Condiția pentru a primi aceste facilități este crearea de noi locuri de muncă.
În prezent, sunt încubate 6 firme și o asociație, dar mai există spațiu liber, de închiriat, potrivit pentru puncte de lucru.
Sala de conferințe se poate închiria cu prețuri avantajoase pentru organizarea diferitelor evenimente.
În perioada ce a trecut în sala de conferințe au avut loc diferite evenimente: prezentații, ședințe marketing, conferințe, concursuri, întâlniri, cursuri, traininguri.

Inkubátorház