Programul Star-up Nation va fi operational incepand cu 15 iunie cand va fi lansata public aplicatia electronica prin intermediul careia potentialii beneficiari se pot inscrie in program.
„Am gandit arhitectura acestui program intr-un mod in care procesul de aplicare sa fie simplu, obiectiv, transparent, astfel incat sa avem un numar cat mai mare de beneficiari ai programului Start-Up Nation. Programul are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare şi fonduri europene şi se preconizeaza a fi cel mai popular pogram de spijinire a initiativei antreprenoriale din Romania. Suma pe care un beneficiar o poate obtine este 200.000 lei”, spune Alexandru Petrescu, ministrul IMM-urilor.
Aplicatia va fi deschisa public pentru 30 de zile, timp in care potentialii beneficiari ai programului vor inscrie online planurile de afaceri. Verificarea planurilor de afaceri va fi facuta de catre specialiştii din cadrul Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) iar lista beneficiarilor va fi publicata pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Sursa: Ziarul Financiar